Sarajevska Žica u novu tvornicu uložila 2,5 miliona eura

Bez autora
Aug 26 2012

Kompanija Žica d.d. Sarajevo uložila je više od 2,5 miliona eura u savremenu i ekološki čistu tvornicu za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici. Žica je, kao prvenstveno metaloprerađivačka industrija, izvršila potpunu reorganizaciju i preorijentaciju na preradu drveta. Ubuduće će se u okviru ove kompanije prerađivati drvo te proizvoditi namještaj, pelete i drugi proizvodi od drveta. Resursi koji se koriste bit će domaći i zapošljavat će se visokostručna radna snaga. Proizvodnja namještaja bit će osnovna djelatnost ove kompanije u budućnosti, s naglaskom na dizajniranje i proizvodnju stolica kao najzahtjevnijeg dijela namještaja. Planiran je izvoz na europsko i svjetsko tržište, i već su pokrenuti razgovori s najvećim svjetskim proizvođačima i dobavljačima iz industrije namještaja.

Sarajevska Žica u novu tvornicu uložila 2,5 miliona euraKompanija Žica d.d. Sarajevo uložila je više od 2,5 miliona eura u savremenu i ekološki čistu tvornicu za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici, piše sarajevsko Oslobođenje.

Kako su saopštili  iz ove kompanije, Žica je, kao prvenstveno metaloprerađivačka industrija, izvršila potpunu reorganizaciju i preorijentaciju na preradu drveta, prenosi Business.hr.

Ubuduće će se u okviru ove kompanije prerađivati drvo te proizvoditi namještaj, pelete i drugi proizvodi od drveta.
Resursi koji se koriste bit će domaći i zapošljavat će se visokostručna radna snaga, navode iz Žice.

Proizvodnja namještaja bit će osnovna djelatnost ove kompanije u budućnosti, s naglaskom na dizajniranje i proizvodnju stolica kao najzahtjevnijeg dijela namještaja.

Planiran je izvoz na europsko i svjetsko tržište, i već su pokrenuti razgovori s najvećim svjetskim proizvođačima i dobavljačima iz industrije namještaja.

„Žica će od sada biti prepoznatljiva po proizvodnji i plasmanu savremenog namještaja i to s razvijenim tzv. full konceptom, od projektiranja, preko proizvodnje, do savjetovanja i montaže“, kažu u kompaniji.

Sljedeća velika investicija, koju planiraju u ovoj kompaniji, bit će vezana za upotpunjenje proizvodnje velikih kapaciteta peleta, u posljednje vrijeme veoma traženog proizvoda namijenjenog za zagrijavanje prostorija kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik